Even voorstellen

Paulien van Hensbergen (1963).
Ik ben gehuwd en ik heb met veel plezier de zorg voor twee kinderen.

Na mijn universitaire studie Sociale Geografie, werd mij snel duidelijk dat mijn grote voorkeur ligt bij het begeleiden van mensen in werksituaties. Hierin heb ik commerciële, leidinggevende en coachende rollen vervuld.

Meer dan 25 jaar begeleid ik nu mensen die zijn vastgelopen in hun werksituatie. Sinds 2006 ben ik specialist loopbaanbegeleiding (loopbaancoach) en ben ik als vennoot verbonden aan Alettri in Zutphen. Ik werk in opdracht van het UWV, advocaten en verzekeraars, werkgevers en particulieren.

Door een flinke dosis werk en levenservaring weet ik hoe belangrijk het is om te genieten van de dingen die je doet. Balans vinden tussen werk en privé en te doen wat je werkelijk drijft. Zelf ben je de drijvende kracht om situaties te verbeteren. Om mensen te begeleiden zodat ze weer vat hebben op hun leven en plezier in hun werk geeft mij veel voldoening.

Genieten van de natuur is mijn hele leven al onlosmakelijk aan mij verbonden. Tuinieren, heerlijk wandelen of struinen met de honden, ik kom weer tot rust en tot nieuwe ideeen. Niets mooier en krachtiger dus, om deze geliefde natuur ook in te zetten in het coachen.

Middels diverse opleidingen op het gebied van coaching, mindfulness, systemisch werk, individueel leiderschap  en natuurcoaching  heb ik mij verder laten inspireren en professionaliseren.   

Alettri Zutphen ervaren in loopbaanbegeleiding

Werkwijze

Acceptatie, respect, humor, integriteit en kunnen zijn wie je bent, zijn voor mij kernwoorden. Ik werk individueel en speel in op dat wat iemand op dat moment nodig heeft om te werken aan zijn/haar doel.

Instrumenten die ik gebruik zijn o.a. een goed gesprek gebruikmakend van diverse communicatietechnieken, (creatieve) opdrachten, ontspannings- en mindfullness oefeningen, energetisch werken, natuurcoaching , familieopstellingen en rollenspelen.  

Kenmerkend  voor mij  is een concrete en doelgerichte praktische instelling, waarbij spiritualiteit en zingeving een rol spelen.

 

Opleidingen

Counselor/Coach, aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

“Instrument voor Hulp” bij het ITIP,

Opleiding Verlieskunde bij Herman de Mönnink,

Opleiding Systemisch Werken bij Nienke Binkhorst.

Begeleiden bij conflicten tijdens diverse Mediation trainingen

Trainingen op gebied van mindfullness en ontspanning,

Natuurcoach, basisopleiding en verdiepingsopleiding, Innersteps

Reiki, Healing en Energetisch coachen.