Loopbaancoaching, Re-integratie 2e spoor en Wandelcoaching in Zutphen

Was je enthousiast over je baan, maar is dat enthousiasme verdwenen? Ontstaan er spanningen met collega’s en/of leidinggevenden en lopen die spanningen soms flink op? Vraag je jezelf zelfs af hoe lang je dit nog volhoudt? Je bent beslist niet de enige. Het komt veel voor dat er een periode geen plezier meer beleefd wordt in het werk, dat productiviteit daalt en dat er misschien zelfs gezondheidsklachten ontstaan.

Zie weer toekomst in je werk en ontdek hoe jij je situatie zelf kunt verbeteren

Loopbaancoaching

Neem het heft in eigen hand en zie weer perspectief in je werk

Het kan zijn dat je een periode geen voldoening meer haalt uit je werk, dat je productiviteit daalt en dat er zelfs gezondheidsklachten ontstaan. Of je hebt door een reorganisatie of ontslag tijdelijk geen werk. Je solliciteert wel, maar weet (nog) niet goed op welke vacatures je moet reageren. In beide situaties kan loopbaancoaching of loopbaanbegeleiding uitkomst bieden.

Alettri Coaching & Counseling zorgt ervoor dat je weer zin krijgt in werk, waarin je wensen helder zijn en je kwaliteiten en talenten meer benut worden.

Ontdek hoe je zelf je situatie verbetert

Door inzicht te krijgen in “wat wil ik in de toekomst”, “hoe ga ik dat bereiken” en “welke stappen moet ik hiervoor zetten”, word je in beweging gebracht. Vaak is de oplossing dichterbij dan je denkt en is het een kwestie van anders met je werk omgaan, bijvoorbeeld door aanpassingen in de aard van het werk of je takenpakket. Maar het kan ook zijn dat een andere werkomgeving of andere werkrichting voor jou het beste is.

Kies je eigen weg
Tijdens loopbaancoaching bij Alettri Coaching & Counseling maak je in een ontspannen sfeer contact met wat je drijft en met wat je kwaliteiten en verlangens zijn. Ook eventuele blokkades die je ervan weerhouden om kansen te benutten krijgen aandacht. Hierdoor kun je de richting kiezen die bij jou past. Andere aspecten die tijdens de loopbaanbegeleiding naar voren komen, zijn: advies over scholing en eventueel het regelen daarvan, een goed eigentijds cv, sollicitatievaardigheden en begeleiding tijdens de werkhervatting.

De gesprekken vinden eens per twee weken plaats in de praktijkruimte, desgewenst bij jou thuis en/of in de natuur (zie wandelcoaching). Meestal zijn vier tot zes gesprekken voldoende om tot een goede oplossing te komen.

‘Ik voelde me heel veilig en gerespecteerd, op een integere manier werd met mijn problemen omgegaan. Het was vooral een enorme eyeopener, waardoor ik een sprong voorwaarts kon maken. Ik had namelijk de neiging om te blijven hangen in de frustraties en pijn van ervaringen uit het verleden.’

Re-integratie 2ᵉ spoor

Verlies van vertrouwd werk biedt nieuwe kansen
Re-integratie 2 spoor komt voort uit de Wet Verbetering Poortwachter. Het is aan de orde wanneer je door ziekte of de gevolgen hiervan langdurig niet in staat bent om passende werkzaamheden bij je werkgever uit te voeren. In het 2 spoor ga je op zoek naar de mogelijkheden van passend werk bij andere werkgevers. 


Terugkeren in het arbeidsproces bij een andere werkgever vraagt om maatwerk en specifieke deskundigheid. Alettri Coaching & Counseling heeft alles in huis om werk te vinden afgestemd op jouw specifieke situatie en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Ruimte maken voor iets nieuws 

Een - meestal noodgedwongen - focus op een andere baan, betekent dat er veel moet worden losgelaten, zoals zekerheden en het vertrouwde werk. Dit gaat gepaard met gevoelens van verlies. Alettri Coaching & Counseling besteedt veel aandacht aan de verwerking hiervan. Pas daarna ontstaat er ruimte voor het in kaart brengen van de wensen en mogelijkheden voor een passende realiseerbare baan.

Aspecten die aan de orde kunnen komen, zijn onder andere:

 • Een vaardigheden- en kwaliteitenonderzoek
 • Arbeidsoriëntatie
 • Snuffelstages
 • Een eventuele proefplaatsing
 • Advies over scholing, netwerken, de presentatie van jezelf
 • Een goed eigentijds cv
 • Voorbereidingen op het sollicitatiegesprek 
 • En begeleiding tijdens de werkhervatting 

Verslaglegging
Van dit proces leggen we een zorgvuldige rapportage aan, waarin rekening wordt gehouden met de belangen van alle betrokken partijen. Deze rapportage voldoet aan de wettelijke eisen van de Wet Verbetering Poortwachter.

‘Dankzij de persoonlijke begeleiding heb ik inzicht gekregen in mijn eigen kwaliteiten, waardoor mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ook heb ik handvatten gekregen om beter om te gaan met mijn zwakke kanten. Daarnaast zijn mijn waarden en verwachtingen ten opzichte van werk en werkomgeving benoemd en in kaart gebracht. Vervolgens heeft Paulien mij op het spoor gezet van kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt en mij gemotiveerd om deze nader te onderzoeken. Dit resulteerde uiteindelijk in een passende baan.’

Benieuwd? Bel voor meer informatie

Wandelcoaching

Ga naar buiten en ervaar de helende werking van de natuur

Ter ondersteuning van loopbaancoaching of re-integratie 2 spoor trekt  Alettri Coaching & Counseling graag naar buiten. Hierbij gaan we de bossen rond Zutphen in, waar we al wandelend een thema bespreken. 


Wandelcoaching heeft een krachtige meerwaarde: elementen uit de natuur maken inzichtelijk wat er speelt en de frisse lucht plus beweging leiden vaak tot nieuwe inspiratie. Wandelen kan ingezet worden naast de gesprekken in de praktijkruimte of op locatie. Ook is het mogelijk om het hele coachtraject te volgen in de natuur.

Voordelen van wandelcoaching 

 • Wandelen in de natuur geeft rust en ruimte
 • Je komt zowel letterlijk als figuurlijk in beweging
 • Het is stressverlagend en ontspannend
 • Het verhoogt je creativiteit: door de vertrouwde gedachtegang los te laten, kom je makkelijker tot nieuwe inzichten en ideeën
 • Je komt gemakkelijker bij je gevoel, wat kan leiden tot passende, heldere oplossingen
 • Het werkt helend bij gezondheidsklachten en een dreigende burn-out

‘De begeleiding heeft me geholpen om de rust in mezelf terug te vinden. Ik ga weer bewust met mijn leven om en besteed meer aandacht aan de dingen waar ik energie van krijg. Zowel in mijn werk als thuis let ik op mijn ontspanning, waardoor ik veel beter in mijn vel zit.’

Benieuwd? Bel voor meer informatie